Technische realisatie & installatie

Het lijkt bijna een sprookje. Max-Zon plaatst zonnepanelen (PV-panelen) op uw dak en het daglicht doet de rest. Energie vanaf de zon naar uw stopcontact! Hoe werkt dat? Het geheim van de smid zit in het gebruik van omvormers. Een omvormer voor zonne-energie is een omvormer die gelijkstroom afkomstig van zonnepanelen omzet naar wisselstroom of wisselspanning.

De werking van een omvormer voor zonne-energie is gebaseerd op de eigenschappen van zonnecellen. Het gaat erom om zo veel mogelijk energie uit de cellen te verkrijgen. Daarom zal de omvormer zich op het hoogste vermogen dat op elk moment beschikbaar is dienen in te stellen.

De zonnepanelen worden via de omvormer aan het elektriciteitsnet gekoppeld. De energie wordt doorgesluisd naar het energiebedrijf. De verbruiksmeter loopt achteruit zolang in huis minder elektriciteit wordt gebruikt dan het zonnepaneel levert. U verdient dus geld met zon- en daglicht!

Installatie
Voor het monteren van uw zonnepanelen zijn diverse systemen mogelijk. Wij maken bij de montage van uw panelen gebruik van een steiger en dakrandbeveiliging. Eventuele obstakels die op uw dak aanwezig zijn, denk daarbij aan dakdoorvoeren voor uw centrale verwarming of mechanische ventilatie, kunnen wij in eigen beheer verplaatsen. Afhankelijk van het type dak wordt het juiste montagesysteem gekozen om de zonnepanelen op het dak te monteren.

Een zonnepanel voor elk dak
Er zijn verschillende soorten daken in Nederland. Een dak kan plat, heel steil zijn of licht hellend zijn. En wat dacht u van de stijl van het dak. Een huis uit de jaren dertig heeft nu eenmaal een andere stijl dan een moderne nieuwbouwwoning. Ook de gebruikte dakpannen kunnen variëren in ouderdom en materiaal. Max-Zon heeft voor elk type dak de juiste oplossing. Wij vertalen de bevestigingssystemen naar uw dak en wij zorgen ervoor dat uw dak lucht- en dampdicht gemaakt wordt. Dit wordt gedaan volgens de regelgeving en montagevoorschriften van ‘Stichting Het Hellend Dak’. De installatie moet minimaal 25 tot 30 jaar mee kunnen gaan. Daarom is uw installatie bestand tegen stuifsneeuw en sneeuw- en windbelasting.

Aanleg elektrische installatie ten behoeve van het rendement
Het spreekt voor zich dat Max-Zon het totale pakket levert. Dus: wij zorgen ervoor dat uw elektrische installatie up-to-date is zodat het behaalde rendement uit de zonnepanelen ook werkelijk wordt teruggeleverd aan het elektriciteitsnet. U heeft hier geen omkijken naar.

Max-Zon

Vestigingen Baarn en Zwolle
info@max-zon.nl

Contactinformatie

Sociale Media

Volg ons op sociale media!

Contact

Bij vragen kunt u bij ons terecht via ons contactformulier of via info@max-zon.nl.

Contactformulier