Onder alle weersomstandigheden een goed rendement

Investeren in zonnepanelen is niet als het kopen van een halfje bruin en een pak melk. Een investering in zonnepanelen (PV-panelen) is een investering voor de lange termijn. Het is logisch dat u wilt weten wat het rendement is van uw investering. Het rendement is veelzijdig. U investeert eenmalig en het rendement komt op drie verschillende manieren naar u toe!

Rendement op investering
Natuurlijk moet u even de portemonnee trekken als u zonnepanelen aankoopt en deze vervolgens op het dak van uw huis of schuur laat bevestigen. Maar het rendement van uw investering kan oplopen tot 8,5% en dat bij een levensduur van circa 25 jaar! Dat is flink hoger dan het rendement op uw spaarrekening. Het mooie is, vanaf dag 1 tikt de meter in uw voordeel. Onder alle weersomstandigheden. Zonnepanelen verzamelen namelijk energie uit drie soorten licht.

  • Omgevingslicht;
  • Direct licht dat op de panelen valt;
  • Aureooleffect (het weerkaatsende licht).

Onder alle weersomstandigheden, gedurende het hele jaar, leveren zonnepanelen dus een duurzaam en aantrekkelijk rendement. De salderingsregel verplicht de energieleverancier de door u opgewekte en aan het net teruggeleverde elektriciteit in mindering te brengen op het jaarlijks elektriciteitsverbruik. De “salderingsgrens” is vastgesteld op 5000 kWh. De aanschaf van zonnepanelen wordt door de overheid gestimuleerd door subsidieregelingen. U kunt hiervan profiteren en wij kunnen u begeleiden in de subsidieaanvraag.

Rendement op de waarde van uw woning
Uit onderzoek is vast komen te staan dat potentiële huiskopers liever een huis kopen met zonnepanelen op het dak. De waarde van uw woning zal na uw investering aanzienlijk stijgen. Uw huis stijgt gemiddeld meer in waarde dan de aanschafprijs van de zonnepanelen.

Rendement voor het milieu
Investeren in zonnepanelen is ook een investering in de toekomst. Een toekomst voor de huidige generatie en voor de generaties die na ons komen. Energie uit zonnepanelen is duurzame energie. Duurzame energie helpt klimaatverandering tegen te gaan en voorkomt dat energie 'op' raakt. Daglicht is nu eenmaal in ruime mate voorradig en komt elke dag weer terug. Bovendien drukt de productie van duurzame energie in vergelijking met conventionele bronnen veel minder zwaar op het milieu, doordat er veel minder van het broeikasgas CO2 vrijkomt.

Max-Zon

Vestigingen Baarn en Zwolle
info@max-zon.nl

Contactinformatie

Sociale Media

Volg ons op sociale media!

Contact

Bij vragen kunt u bij ons terecht via ons contactformulier of via info@max-zon.nl.

Contactformulier