Solaredge haalt meer uit de zonnepanelen

Solaredge MAXIMAAL 25% meer opbrengst dan met een String omvormer.
Het nadeel van reguliere PV-systemen, is dat het zwakste paneel een negatieve invloed uitoefent op alle andere aaneengesloten panelen. De energie van alle sterke panelen wordt in feite vernietigd door dat ene slecht presterende paneel. Het is bijna niet te voorkomen dat één paneel net in de schaduw ligt van het naastgelegen huis. Een flinke kastanjeboom bij de achterburen gooit net een stuk schaduw over uw paneel. Zo zijn er nog meer spelbrekers te bedenken. Andere problemen kunnen ontstaan als een paneel warmer wordt dan zijn omliggende panelen, doordat de wind deze moeilijker kan koelen. Ook tolerantieverschillen, verschillen in de impact van het transport en variaties in verouderingsprocessen creëren verschillen in PV-systemen.

Mismatch
Deze variaties in prestatieverschillen wordt mismatch genoemd. Een mismatch treedt per definitie altijd op. De grootte van de mismatch wordt bepaald door de kwaliteit van de gekozen systemen, de engineering van het systeem en de zorgvuldigheid tijdens de installatie.
Duurzaamheid is voor Max-Zon belangrijk. Daarom hebben wij gekozen voor een uniek systeem waarmee de zwakste schakel van uw PV-systeem geen enkele invloed uitoefent op zijn volgelingen. Het systeem waar wij mee werken zorgt ervoor uw kostbare PV-panelen onafhankelijk van elkaar werken. Zo genereert u meer energie uit uw systeem. Dit systeem heet SolarEdge.

Optimale energieopbrengst dankzij SolarEdge-systeem
SolarEdge is de marktleider in het optimizersegment. Het omvormersysteem van SolarEdge bestaat uit een omvormer en een reeks optimizers. Toepassing van het SolarEdge-systeem, leidt in iedere situatie tot een optimale energieopbrengst.

Door ieder paneel van zijn eigen optimizer te voorzien, hebben schaduw en veel vormen van mismatch geen negatieve invloed meer op de gehele string zonnepanelen. Schaduw of vervuiling op één paneel heeft namelijk geen effect op de andere panelen. Andere grote voordelen van het SolarEdge systeem zijn:

  • Optimale energieopbrengst: Toepassing van het SolarEdge-systeem leidt in vrijwel iedere situatie tot een optimale energieopbrengst. Hierdoor is de terugverdientijd veelal korter en wordt een hoger rendement op de investering behaald.
  • Onderhoud: Het SolarEdge-systeem garandeert kosteneffectief onderhoud door het monitoren van systeemprestatie op moduleniveau en probleemoplossing op afstand. Het SolarEdge-systeem faciliteert automatische waarschuwingen in geval van systeemproblemen en biedt een (mobiel) webportaal met virtuele presentaties van het complete systeem.
  • Ontwerp: Het SolarEdge systeem maakt maximale benutting van ruimte mogelijk met een minimale ontwerptijd. Verschillende typen zonnepanelen van verschillende vermogensklassen kunnen in verschillende oriëntatie en helling worden toegepast in één enkele string.
  • Veiligheid: Het systeem garandeert automatische uitschakeling van de gelijkstroom van elk paneel gedurende installatie, onderhoud en in geval van nood.
  • Een zonnepaneel geeft ongeveer 37 Volt gelijkspanning. Als we 10 zonnepanelen in serie aansluiten staat er 10 x 37 Volt = 370 Volt op de kabels. Ook als de stroom binnen wordt uitgeschakeld, blijft er 370 Volt op de gelijkstroomkabels staan. Dit kan gevaar opleveren bij brand en bij werkzaamheden aan de installatie. De SolarEdge-optimizers zorgen ervoor dat er slechts 1 Volt per paneel op de string komt te staan bij storingen. De optimizers controleren eerst of de installatie helemaal veilig is en schakelen de panelen daarna pas in. Bij een storing brengen ze de spanning direct terug naar 1 Volt.
  • Een paneel kan, indien deze onverhoopt defect raakt eenvoudig door een individueel en willekeurig paneel worden vervangen. Bij traditionele systemen is dit niet mogelijk omdat het nieuwe paneel dan exact gelijk moet zijn aan het te vervangen paneel.

Conclusie
Solaredge haalt meer energie uit uw zonnepanelen. Dit innovatieve systeem zorgt voor een uitstekende en efficiënte opbrengst en is bovendien onderhoudsvriendelijk. Solaredge bespaart niet alleen, het levert u ook een flink rendement op. Max-Zon adviseert u graag over de aanschaf, installatie en onderhoud van een Solaredge-systeem.

Max-Zon

Vestigingen Baarn en Zwolle
info@max-zon.nl

Contactinformatie

Sociale Media

Volg ons op sociale media!

Contact

Bij vragen kunt u bij ons terecht via ons contactformulier of via info@max-zon.nl.

Contactformulier